انواع سیستمهای سرمایشی
انواع سیستمهای سرمایشی دارای کاربردهای گوناگونی در زندگی روزمرهی انسان هستند. امروزه از انواع سیستمهای سرمایشی برای پیشبرد فرایندهای صنعتی در کارخانهها و سایتهای صنعتی بهره برده میشود. علاوه بر کاربردهای صنعتی، سیستمهای سرمایشی وظیفهی تامین هوای خنک و مطبوع را در روزهای گرم سال دارند. در طول تابستان از انواع سیستمهای سرمایشی برای خنک نگه داشتن محیط کار و زندگی خود استفاده میکنیم. بهره گیری از انواع سیستمهای سرمایشی برای تامین محیطی با دمای مناسب، علاوه بر تامین رفاه و آسایش ساکنان و افراد حاضر در ساختمان، باعث افزایش راندمان کاری و بازده صنعتی میشود. چرا که تامین محیط مناسب برای کار باعث میشود بازده نیروی کار انسانی بالا رفته و همچنین عملکرد و طول عمر ابزارها و ماشینهای صنعتی افزایش پیدا کند.
نحوهی کار انواع سیستمهای سرمایشی
نحوهی کار انواع سیستمهای سرمایشی بدین صورت است که هوای خنک را جایگزین هوای گرم میکنند. سیستمهای سرمایشی هوای گرم را از محیط مورد نظر شما دور کرده و با تولید هوای خنک باعث کاهش دمای ساختمان مورد نظر شما میشوند. تمامی سیستمهای سرمایشی برای کار به مصرف انرژی و سوخت نیاز دارند. برخی از سیستمهای سرمایشی برای تولید هوای خنک از انرژی برق استفاده میکنند. برخی دیگر از کولرها به عنوان کولرهای گازی شناخته میشوند و انرژی خود را از سوخت گاز یا نفت به دست میآورند. پمپهای حرارتی یکی از انواع سیستمهای سرمایشی هستند که میتوان آنها را هم به عنوان سیستمهای گرمایشی و سیستمهای سرمایشی به کار برد. دو کاربردی بودن پمپهای حرارتی یکی از مزیتهای این نوع سیستمهای سرمایشی محسوب میشود. در فصل تابستان پمپ حرارتی گرمای داخل ساختمان را به سمت بیرون ساختمان هدایت کرده و باعث خنک شدن محیط داخلی میگردد. در طول زمستان و روزهای سرد نیز میتوان از پمپ حرارتی برای گرم کردن هوای داخل ساختمان استفاده کرد.
هنگامی که سیستم تهویه و خنک کنندگی هوا را روشن میکنید، گاز داخل کویل با استفاده از انرژی برق خنک میشود. سپس هوای گرم داخل ساختمان هنگام برخورد با کویل سرمایشی، خنک میگردد. میتوان هوای خنک شده توسط کولر را با استفاده از سیستم کانال کشی در اتاقهای مجزا و قسمتهای مختلف ساختمان توزیع کرد. اگر ساختمان مورد نظر شما دارای یک سالن است، میتوانید از یک دستگاه کولر بزرگ با قدرت سرمایشی بالا استفاده کنید. در صورت عدم وجود کانال کشی در ساختمان میتوانید از کولرهای قابل حمل برای خنک کردن هوای اتاقها و قسمتهای مختلف ساختمان بهره ببرید. روشهای ساده و مقرون به صرفهای برای توزیع هوای خنک شده توسط کولر در ساختمان وجود دارد. در ادامهی مطلب شما را با روش توزیع هوای خنک توسط انواع سیستمهای سرمایشی آشنا خواهیم کرد.
توزیع هوای خنک شده با استفاده از سیستم فشار هوا
سیستم تهویه و خنک کنندهی هوا
سیستم فشار هوا، هوایی را که توسط دستگاه تهویه خنک شده است، با استفاده از یک فن برقی که با عنوان فن دمنده نیز شناخته میشود، به محیط مورد نظر انتقال میدهد. فن دمنده با ایجاد جریان هوا، هوای خنک را به سمت اتاق مورد نظر هدایت میکند. در حالی که هوای خنک در سراسر اتاق توزیع میشود، هوای گرم نیز از محیط داخل اتاق به سمت بیرون ساختمان هدایت میگردد. اگر سیستم خنک کننده شما دارای فن چند سرعته باشد، میتوانید سرعت فن و حجم تولید جریان هوا را کنترل کنید. سیستمهای تهویه هوای مرکزی با استفاده از یک فن دمنده هوای خنک شده توسط کولر را در سرتاسر اتاق، به صورت یکنواخت پخش میکنند.
توزیع هوای خنک با استفاده از سیستمهای تابشی
کولر خورشیدی
یکی دیگر از روشهای مقرون به صرفه برای تولید هوای خنک استفاده از سیستمهای سرمایشی تابشی است. سیستمهای سرمایشی تابشی ترکیبی از کولر و پنلهای تابشی هستند. کولرهای تابشی دارای پنلهایی هستند که میتوان آنها را روی سقف و دیوار ساختمان نصب کرد. این پنلها در طول روز انرژی تابشی خورشید را جذب کرده و آن را تبدیل به انرژی برق میکنند. دستگاه کولر از انرژی برق تولید شده توسط پنل تابشی، برای تولید هوای خنک استفاده میکند. انرژی تولید شده توسط پنل تابشی را میتوان در باتری ذخیره کرد. به این صورت درطول شب و روزهای ابری می توان از انرژی ذخیره شده در باتری برای به کار انداختن کولر استفاده کرد. یکی از مزایای کولرهای تابشی این است که از انرژی به دست آمده توسط پنلهای تابشی میتوان به عنوان منبع انرژی برای کاربردها و اهداف مختلف استفاده کرد.
گروه تاسیساتی یزد تهویه در نظر دارد جهت رفاه حال مشتریان از خدمات و کارشناسی رایگان و مشاوره ی رایگان شما را بهره مند سازد
مشاور فروش:09175956588 پناهی
آدرس:شعبه1-چهارراه هوابرد به سمت چهارراه سرباز,بعد از ساختمان بهزیستی,ساختمان نبش کوچه, طبقه 2 واحد 4
شعبه2-بلوار صنایع,بعد از شهرک آرین به سمت گلستان,روبه رو شیمی گیاه بعد از کوچه 28 دکتر حسابی نبش کوچه 28/1
درباره این سایت